Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěva v Polgárdi

15. 11. 2008

Info z naší schůzky v Maďarsku

V září naše škola získala grant 13 000 euro na Projekt partnerství škol. Jsou schválené tři školy – naše, Maďarská a turecká – které spolu budou po dva školní roky spolupracovat a plnit společný program. Název programu je Odpad jako nástroj imaginace a umění – neprofesionální recyklování. Grant je možné čerpat na veškeré aktivity spojené s projektem.

Tato první a pak poslední schůzka musí proběhnout na maďarské škole, protože ta je hlavní koordinátorem, a to pouze mezi učiteli. Ostatních schůzek se zúčastní i žáci.

První schůzka slouží k dojednání podrobností programu. U nás je to ztížené tím, že turecká škola dostala peníze až nyní, takže se této schůzky nezúčastnila.

Původní program byl ve stručnosti tento:

Září: seznámení s programem plánování schůzky, plánování podzimního úklidu, schůzka v Maďarsku

Říjen: Podzimní úklid, seznamování se profesionálním recyklováním

Prosinec: Zimní výstava výrobků z použitých materiálů, návštěva v České republice

Únor: první odpadkový den – zelený den – během jednoho dne se budeme zabývat sklem

Březen: druhý odpadkový den – modrý den – během jednoho dne se budeme zabývat papírem

Duben: třetí odpadkový den – žlutý den – během jednoho dne se budeme zabývat plastem, příprava módní přehlídky, návštěva v Turecku (nebo o měsíc později)

Květen:  Módní přehlídka – více dále

 

Aktivity uvedené v programu zůstávají, ale někde došlo k posunutí termínů. Také např. na naší škole neproběhl kvůli žloutence podzimní úklid, ale po domluvě s radnicí na jaře vysázíme nějaké kytky nebo stromky.

Návštěva na naší škole proběhne někdy na přelomu ledna a února. Více po té, co se ozvou Turci.

Zimní výstava výrobků z použitých materiálů: tuto výstavu uspořádáme právě u příležitosti návštěvy naší školy. Na zahájení pozveme i radnici a rodiče.

Modrý, zelený a žlutý den: v tyto dne přijdeme do školy oblečeni v té které barvě a budeme se zabývat uvedenými materiály.

Jarní módní přehlídka: tady asi bude nejlíp pracovat na jednom kostýmu za třídu. Kostým by měl být vyroben z použitých materiálů. Bude následovat módní přehlídka v tělocvičně – se vším všudy – modelky, hudba, molo,… – pak bude následovat diskotéka. Na tuhle módní přehlídku se pojedeme taky podívat do Turecka ( nebo na některý z barevných dnů).

Další rok budeme řešit další rok. :-)

 

Náhledy fotografií ze složky Návštěva v Polgárdi